Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC (4600zł)

_LillyPL_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Opublikowano

pasuje, ale podaj wzór złoży się coś zdecydowanie lepszego. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Nawet fajny, ale bedzie podkrecac? Znaczy, ze procesor to sie domyslam, raczej glupie nie jestescie, ale chodzi mi o karte graficzna, bo dobry wyborem bylby r9 390 8gb, ew czekac nawet na nowe karty. #robwzorpomyslimy

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?: nie więcej niż 4600zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat): jak najszybciej
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?: Monitor LG - nie pamiętam modelu, 1920x1080, 21,5'' (niedawno kupiony)
Do czego ma służyć komputer?: głównie gry
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?: Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?: Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?: Tak
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?: W miarę dobrze dobrana kolorystyka podzespołów

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/cUL8RX/

Niektóre rzeczy zmieniłem względem twojego zestawu, a są to:

SSD - Zmieniłem na MX200 250GB, gdyż w tej cenie 120GB to po prostu mało. Poza tym Samsung jest na kościach TLC (gorszych), a MX200 jest na kościach MLC (lepsze).

Chłodzenie zmieniłem na Fortis 3, gdyż jest cichsze od Grandis'a a daje podobne temperatury.

Kartę zmieniłem na konstrukcję od EVGA, głównie ze względu na cenę, ale - GB jest głośniejszy, EVGA natomiast cichutka. Poza tym EVGA ma niewiele mniejsze możliwości OC względem GB.

Obudowę zmieniłem na M45W, gdyż w R1 są problemy z wysokością chłodzeń. Mój kolega ma tą obudowę i chłodzenie o 1mm niższe niż maksymalne w tej budzie, po prostu obcierało o ten panel plexi.

Płytę zmieniłem na ASUS'a, gdyż ma on lepsze możliwości OC.

RAM zmieniłem na 2x4GB. Nie opłaca się kupować 16GB, gdyż nie będą one wykorzystywane w grach. Ja będzie potrzeba to się po prostu dokupi kolejne 2x4GB.

Karta Wi-Fi - zmieniłem na kartę wpinaną do złącza PCI-E x1. Osobiście nie lubię kart wpinanych na USB (miałem takową i czasami komputer jej nie odczytywał dopóki jej nie odpiąłem i przypiąłem).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

to jest mój zestaw>

http://www.morele.net/inventory/info/bEYhLN/

również zmieniłem kartę sieciową na podłączaną pod PCI-E bo nie dość, że jest po prostu lepsza to i jak ją wepniesz na 100% nie "wyjdzie".  modularny zasilacz, który naprawdę dobrze trzyma napięcia a to za sprawą dobrych podzespołów. procesor spokojnie będziesz mógł podkręcić bez obawy o to, że coś się spali czy chłodzenie nie da rady. dysk SSD na system na 19nm kościach MLC, które zauważalnie przyspieszą pracę systemu. szybkie pamięci, wyciszana obudowa z okienkiem. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Postawię chyba jednak na zestaw @miszkurkam :)

Dobry wybór ;)

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.

Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego

chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/

to ta usługa.

Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne

chłodzenie na procesor

http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/

W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać

O44Y129AC8

i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Fit 8GB

http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-fit-8gb-usb-2-0-sdcz33-008g-b35-429628/

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Opublikowano

Ewentualnie odebrać sobie możliwość podkręcania procesora, zwiększając przy tym komfort i kulturę pracy reszty podzespołów, np zasilacza. Jedyne na co zabrakło to na Ferę 3, która poprawiłaby kulturę pracy zestawu.

http://www.morele.net/inventory/info/o3rgFo/

GTX970 w wersji FTW

W pełni modularny zasilacz z płaskimi, oplecionymi kablami, z niesłyszalnym wentylatorem

Więcej nie trzeba omawiać, bo jest mniej więcej jak w zestawach wyżej.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Niestety ale nie dam linka bo cos sie chrzani na komorce i nie zapisuje koszykow wiec musze wypisac caly koszyk recznie...

Procesor: i5-6600k

Plyta glowna: MSI-z170A g43 plus

RAM: HyperX 1x8GB cl14

Karta graficzna: Evga gtx970 ssc acx 2.0

HDD: Seagate 1TB

SSD: Transcend ssd370 (dalbym lepszy ale chcialas system)

Naped: LG super multi GH24NSD1

Chlodzenie: Fortis 3

Zasilacz: Thermaltake Smart Se Modular 530W

Obudowa: Zalman z3 plus czarna

System: Win7/10 64 bit OEM (jak dolozysz 50 pln to bedziesz miec BOX)

Za calosc 4592pln.

Jak zrezygnujesz z systemu albo SSD to sie zlozy cos jeszcze lepszego. Ale ten zestaw i tak jest dobry i dobrze poradzi sobie z OC.

Opublikowano

@up Nie warto doplacac do 980. Lepiej kupic wszystko porzadne z 970 na czele niz budzetowke z 980.

Zbyt mala roznica w wydajnosci w stosunku do ceny.

Opublikowano

@up Na używce nie wydałbyś tyle co za nówkę. Moim zdaniem nie ma sensu kupowania nówki sztuki bo to za dużo pieniędzy.

Opublikowano

Tak i lepiej kupic uzywke stosowana do kopania BTC i z niewiadoma gwarancja.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No właśnie ja posiadam jedną na zbyciu, a po co ma się u mnie marnować w pudełku bo i tak max 200h na niej przemieliłem, jak mogę komuś sprzedać... A skoro to ma komuś polepszyć sprzęt to czemu nie. A kupowana była na morelach :)

// Wygląda jak chamska reklama ale nią nie jest ok.

Opublikowano

Tak i lepiej kupic uzywke stosowana do kopania BTC

GTX 980 i kopanie BTC xD

Na serio nie zrozumiałeś ironicznego żartu?...

Nie zmienię zdania co do tego, że nie warto dopłacać do 980...

A to, że ktoś chce ją opylić nie oznacza, że musi robić reklamę pod tematem i wciskać jaki to będzie skok wydajności.

Opublikowano

Tak i lepiej kupic uzywke stosowana do kopania BTC

GTX 980 i kopanie BTC xD

Na serio nie zrozumiałeś ironicznego żartu?...

Nie zmienię zdania co do tego, że nie warto dopłacać do 980...

A to, że ktoś chce ją opylić nie oznacza, że musi robić reklamę pod tematem i wciskać jaki to będzie skok wydajności.

No a nie będzie? Bo jak mi walniesz że to ta sama wydajność co w 970 to umrę ze śmiechu. Podkręć a zobaczysz jak 970 zostanie w tyle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...